Startside
Kart
Severdigheter
Løyper og Stier
Tomter

 

Siste oppdatering:

02.03.2011

Synnfjell området har masse muligheter å by på for dem som liker turer i fjell og mark.

Både sommer og vinter er Spåtind toppen et yndet mål for turgåere. Dette er det høyeste punktet  i Synnfjellet (1414 m), og utsikten er storslått. Fordi Synnfjellet er så høytliggende og fritt, kan man se milevis i alle retninger på østlandet.

Det er merket sti fra Strangsætra, Åssætra og Gråberga opp til Spåtind. Dette er en tur på ca 3 timer. Man kan også velge å gå til Høgkampen som er noe kortere.

Det er også kortere turer å velge mellom, som f.eks. Synnseter - Skjervungsfjellet, Vesleslottet - Skjervungsfjellet og Klevmosæterhøgda - Skjervungsfjellet. Her er det også merkede stier, og det er ikke fullt så bratt som på vestsiden opp mot Spåtind.

Vinteren byr på flotte muligheter i Synnfjellet. Det er totalt kjørt opp ca 330 km med løyper i Synnfjellområdet. I Synndalen øst er det som regel Synnfjelløypene som står for løype prepareringen. De har i 2005 investert i ny løypemaskin, og preparerer fantastisk fine løyper.

De enkleste turene er i skogsterreng og i dalene oppunder fjellet. Ønsker man mer utfordring er det mange fine løyper innover snaufjellet.

I Synndalen nede i skogen er det flere lettere turer. Løyper opp mot Skjervungsfjellet er generelt ikke fullt så bratte som på Spåtindsiden. Fine turer her kan nevnes Krokhølrunden og Sæterrunden. Disse er veldig godt merket og starter for eksempel ved Svinningseterbrua/Krokhølen og ved Øykjensæterkrysset.

En meget populær tur går opp til Spåtindtoppen. Avhengig av hvor man starter, er denne turen fra ca 18 til 27 km t/r. Anbefaler og studere litt på løpekartet og sjekke været før man begir seg ut.

God tur !!!

Tilbake til toppen av siden